Terugblik najaarsactiviteit: 75 jaar bevrijding Leudal

Donderdag 3 oktober waren we als Palladyum op bezoek bij Buitengoed de Gaard en Hoeve Elshof in Heythuysen. We werden op Hoeve Elshof ontvangen met koffie/thee en vlaai. Aansluitend volgde er een rondleiding over het erf van Buitengoed de Gaard waar Anja Versteeg-Peters ons vertelde over de ontstaansgeschiedenis en de wijze waarop ze nu vorm geeft aan dit mooie Buitengoed.

Aansluitende werd de avond voortgezet en werden we ontvangen door Niels Klompen en Eric Munnicks op Hoeve Elshof. Eerst kregen we een korte uitleg over de expositie ‘Opa, waat woore det väör men?’ in het kader van 75 jaar bevrijding Leudal. Niels vertelde kort over zijn passie voor dit onderwerp, de verzamelingen en het opzetten van de expositie en vervolgens kregen we zelf de gelegenheid de expositie te bezoeken.

Er werd afgesloten met een drankje dat werd verzorgd door Nelly en Peter Rovers, eigenaren van Hoeve Elshof, waarbij gelegenheid was nog even na- en bij- te praten. Omstreeks 22.30 uur gingen de laatsten naar huis.