Terugblik op 5 jarig jubileumfeest Palladyum

Zaterdagmiddag 11 mei 2019 hebben we het jubileumfeest gevierd. We begonnen in Meijel bij Oppe Koffie. Daar werden we ontvangen met een kop koffie en een overheerlijke petit four gebakken door bakkerij Broekmans. Na het welkomstwoord door de organiserende dames en het bestuur konden we met de eerste activiteit starten. De kunst en cultuurroute lopen door de kern van Meijel. We werden in groepjes opgedeeld en met een routekaart in de hand konden we ons pad gaan volgen.

We werden aangenaam verrast door het uitreiken van  een jubileumcadeautje: knalgele Palladyum paraplu’s.  Voor het geval dat…. maar de weergoden waren ons gunstig gestemd en hadden we ze niet nodig. Het wast toch een leuk aanblik, rondtrekkende dames met gele paraplu’s door Meijel.

Na de wandeling keerden we terug bij Oppe Koffie waar een lekkere kop tomatensoep ons op stond te wachten.  Deze soep afkomstig van de tomatenkwekerij van Margret van Bree legde een goede bodem voor onze volgende activiteit. Voordat we daar aan konden beginnen kregen we eerst uitleg over het concept van Oppe Koffie. Ze hebben namelijk personeel met een beperking tot de arbeidsmarkt en doen veel voor ouderen om vereenzaming te voorkomen. Een heel mooi concept in onze huidige maatschappij!

Een oldtimer touringcar uit de jaren 50/60 reed ons voor. Wat spannend want niemand wist waar we naar toe zouden rijden. We verlieten de gemeente Peel en Maas en reden de gemeente Leudal binnen. In de bus was Dhr van Horne aanwezig. Hij gaf ons uitleg over diverse historische gebeurtenissen, heden daagse activiteiten, betekenisvolle gebouwen en namen van gebieden. Heel erg leuk, leerzaam en vooral gezellig. We voelden ons net royalties, zoveel aandacht die we mochten ontvangen door die mooie bus waar mee  we op pad waren!

Tijdens de tour door het Leudal maakten we een stop bij VinJosh  in Baexem voor een wijnproeverij. We ontvingen een formulier waarop we bij de naam van de wijn de smaak van de wijn konden omschrijven. Daarlangs kregen we uitleg over de wijn en uit welk land en regio deze afkomstig was. Er werden vele vragen gesteld. Een hele mooie gelegenheid waar het nuttige en het aangename samen komen.

Na de wijnproeverij reden we weer terug naar Meijel. Bij Gossimijne kregen we een 3 gangen diner aangeboden. Onder het genot hiervan konden we de middag nog eens laten passeren, we hebben genoten van alle activiteiten, en gingen laat in de avond allemaal voldaan naar huis.

We kijken uit naar het volgende jubileumfeest!!