Verslag Over geiten en pensioenen – 22 september

 1. Jacqueline opent de vergadering en heet iedereen welkom op de geitenboerderij.
 2. Mededelingen:
  1. Het blijkt dat er problemen zijn met het aanmelden voor een bijeenkomst. Daar wordt naar gekeken.
  2. Jaarvergadering; hierin zal er aandacht zijn voor de voortgang en de inhoud van Palladyum. Ook wordt er een enquête voorbereid waar in gevraagd wordt naar input voor Palladyum.
  3. Jacqueline vraagt aan ieder om met ideeën te komen voor de volgende bijeenkomsten.
  4. Daarbij wordt opgemerkt dat de voorstellen goed uit de eigen geledingen kunnen komen. Ieder heeft wel een enthousiast verhaal te vertellen over haar passie of onderneming.
 3. Frank’s Farm

Na de opening en mededelingen door Jacqueline, neemt Anita Docters van Leeuwen het over om te vertellen over de geitenboerderij waar we te gast zijn. Anita vertelt over het ontstaan van Franks’s Farm. Het komt er op neer dat Frank al van kinds af aan droomde over een eigen geiten boerderij. En door te geloven in zijn passie en door toevallige samenloop van omstandigheden, is hij nu mede-eigenaar van deze geitenboerderij. Het bedrijf De Römer is het melkproductie-bedrijf. Onder Frank’s Farm worden allerlei producten gemaakt en verkocht, zoals geitenkaas en likeur.

Na het verhaal van Anita (heel Nederland weet hoe zij de vrouw van Frank is geworden..) krijgen we een rondleiding door het bedrijf. Het is prachtig om een inkijk te krijgen in de geitenstal, het melken, de machines, enz.

 1. Na de rondleiding vertelt Thea Riethorst over haar onderwerp; Pensioenen. Zij werkt als adviseur pensioenen, met name gericht op werknemers. Haar presentatie heet “ Inspiratie voor later”. En dat is wat ze ieder voor wil houden: Kijk eens bewust naar hoe jij er later bij wil zitten. Wees daar eerlijk en reëel in en pas daar je pensioenopbouw op aan.
 2. Hiermee sluit Jacqueline het officiële gedeelte af.
 3. Frank’s Farm Proeverij biedt daarna allerlei lekkere hapjes en drankjes aan, allemaal gemaakt met producten uit de geitenboederderij. Alle producten zijn ook te koop in de winkel aan huis.

Diezelfde avond was op tv bij De Wereld Draait Door aandacht voor geiten- en bokkenvlees. Zie http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/364447

 

Het was weer een gezellige en inspirerende avond. Bedankt Anita en Thea (en Frank)