Verslag ‘Stratego voor vrouwen’

In het fantastisch mooie, gerestaureerde kasteel Keverberg opende Anouk Viegen, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Peel, Maas en Leudal de avond. Zij vertelde kort wat de doelstelling is van de Rabobank en waarom de bank deze avond zo belangrijk vindt. Anouk: ‘Samen bereik je meer dan alleen. Met sponsoring en donaties op gebied van sport, cultuur en maatschappij wil de Rabobank de lokale samenleving versterken. Verenigingen als Palladyum passen hier uitstekend binnen dit beleid.’

Daarna nam Jacqueline Coolen als voorzitter van Palladyum het woord en vertelde over het ontstaan van Palladyum en de doelstellingen van de vereniging. De naam van Palladyum komt van Pallas Athene, godin van de wijsheid en godin van de kunst: zij die de weg wijst. Palladium is een zilverwit edelmetaal. De verwijzing naar Godin Athene was een mooie brug naar de spreekster van de avond: Monic Bührs, van ‘In Touch, WRM (women resource management). Monic gebruikt de archetypering van godinnen en goden in haar werk.

Stratego voor Vrouwen gaat in op de regels en de manier waarop het spel binnen organisaties gespeeld wordt. Dat is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen. Door de verschillende archetyperingen te herkennen, kun je de dynamiek tussen persoonlijkheden leren inzien. Daarmee kun je je strategie uitzetten: bepalen welke manier nodig is om de spelers in het spel te beïnvloeden. Zodoende kun jij effectief je doelen realiseren.

Met veel humor en herkenbare voorbeelden vertelde Monic ons over de 6 godinnen en 5 goden die zij als archetype gebruikt in haar strategiebepaling. Ze liet ons inzien, dat inzetten van de ‘juiste’ godin het effect van je onderhandelingen versterkt. Andersom liet Monic ook zien, hoe de ‘verkeerde’ godin een tegengesteld effect geeft. De aanwezige dames werden zelf als voorbeelden gebruikt. Dit gaf veel herkenning en hilariteit.

Jacqueline Coolen bedankte Monic met een mooie bos bloemen namens de aanwezigen voor de uitermate duidelijke en heldere uiteenzetting. Anouk Viegen werd bedankt voor het mogelijk maken van deze avond. Iris Hillen kreeg een dankzegging voor de goede organisatie van het geheel. Anouk en Iris kregen beide het boek ‘Stratego® voor vrouwen’ van Monic Bührs en Elisa de Groot aangeboden.

De inleiding gaf genoeg stof tot gesprek, zo bleek tijdens de netwerkborrel. De aanwezige dames bleven tot nog lang napraten en netwerken.
Als bestuur kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond! Naar aanleiding van deze avond hebben zich al nieuwe leden aangemeld!

De leden van Palladyum krijgen het boek ‘Stratego® voor vrouwen’ van Monic Bührs en Elisa de Groot aangeboden. Er waren niet voldoende boeken beschikbaar, maar de nieuwe druk wordt binnenkort verwacht.

We hopen snel de foto’s die tijdens dit evenement gemaakt zijn aan dit verslag toe te voegen. Als het zover is, geven we je nog even een seintje.